Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.05.2015. 14:31

Windows Hello 

VIDEO: Pogledajte kako (ne) radi biometrija Windowsa 10

Windows Hello značajka Windowsa 10 će vam omogućiti logiranje biometrijskim metodama.

VIDEO: Pogledajte kako (ne) radi biometrija Windowsa 10

Kada se ove godine na tržištu nađe najnoviji Microsoftov operativni sustav Windows 10, u sebi će imati ugrađenu značajku Windows Hello, koja će vam omogućiti logiranje na računalo biometrijskim metodama koje uključuju otisak prsta, prepoznavanje lica i skeniranje šarenice oka.

Ova se značajka pojavila u nedavno procurjeloj Windows 10 Build 10125 nadogradnji testne inačice operativnog sustava, a zahvaljujući jednom korisniku koji je objavio priloženi video, sada možemo vidjeti kako će funkcionirati logiranje putem Windows Helloa.

Na žalost, značajka za sada radi samo djelomično, pa omogućuje isključivo logiranje putem otiska prsta, dakako pod uvjetom da posjedujete neki od podržanih skenera prsta ili tipkovnicu sa skenerom. Naime, korisnik koji je objavio video, kaže da je isprobao nekoliko web kamera, međutim autentifikacije skeniranjem šarenice oka i prepoznavanjem lica nisu radile, pa pretpostavlja da još nisu omogućene u postojećem procurjelom buildu koji ionako nije namijenjen javnom testiranju. 

Kao što ćete se moći sami uvjeriti u videu dolje, Windowsi 10 za sada ne mogu prepoznati čak ni otisak prsta isprva, već im to polazi za rukom tek nakon više pokušaja.

Očekuje se da će Windows Hello biti omogućen ubrzo u prvoj sljedećoj javnoj nadogradnji s oznakom Build 10130, pa ćete svi koji se nalazite u Insider programu moći isprobati kako funkcionira, a mi se nadamo da će imati i uključenu mogućnost logiranja skeniranjem oka pomoću obične web kamere, što nam je znatno zanimljivije od otiska prsta.  

Izvor: gus33000 [YouTube]

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam