Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.09.2013. 15:52

Beacon 

VIDEO: PayPalov uređaj za detektiranje kupaca

PayPal lansirao USB stick koji služi za prepoznavanje mobitela opremljenih aplikacijom za plaćanje.

VIDEO: PayPalov uređaj za detektiranje kupaca

PayPal je prošle godine lansirao svoj sustav pod nazivom Here, koji omogućuje kupovanje proizvoda u određenim trgovinama koje podržavaju njegov sustav "digitalnog novčanika", odnosno pruža mogućnost kupcima da umjesto novca i kreditnih kartica za plaćanje koriste svoj mobitel koji samo prislone na PoS terminal.

Kako bi uslugu još više poboljšao, PayPal je ovih dana lansirao uređaj u obliku USB sticka pod nazivom Beacon, koji trgovine mogu postaviti u zidnu utičnicu pored ulaza, nakon čega će korištenjem Bluetootha LE detektirati mobitel svakog kupca opremljenog aplikacijom za plaćanje čim uđe u dućan, te tu informaciju proslijediti na neki od podržanih PoS terminala.

Nakon što uređaj detektira da je u dućan ušao kupac opremljen PayPalovom aplikacijom, na PoS terminalu će se pojaviti njegova fotografija, pa kada dođe do blagajne s proizvodima koje kupuje dovoljno će biti da glasovno potvrdi kupnju i novac će mu se automatski skinuti s digitalnog novčanika.

Početak prodaje ovog uređaja se očekuje za početak 2014. godine, a PayPal će ovih dana ponuditi API za razvoj aplikacija samo stotini sretnih developera. PayPal se nada kako će Beacon služiti i za druge vrste primjene, recimo za automatsku narudžbu vašeg uobičajenog obroka ili prehrambenog artikla čim uđete u restoran ili pekaru, pa će vam trgovac ponuditi određeni artikl prije nego što išta zatražite. Djeluje li vam ovo kao nametanje? Nije li to svojstvo dobrih trgovaca? 

Izvor: PayPal

VIDEO: PayPal Beacon

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam