Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.01.2017. 15:39

CES 2017 

VIDEO: Norton Core čuva vaš IoT dom

Symantec predstavio Wi-Fi ruter koji ima ulogu protuhakerske zaštite svih vaših uređaja i IoT gagdeta.

VIDEO: Norton Core čuva vaš IoT dom

Ovogodišnji CES sajam velikim je dijelom bio posvećen svakodnevnim uređajima i predmetima koji su postali pametni jer su dobili mogućnost povezivanja s vašom Wi-Fi mrežom i internetom.  

Već duže vremena stručnjaci za računalnu sigurnost upozoravaju da su upravo takvi IoT uređaji najranjiviji i najpodložniji hakiranju te ih se lako može iskoristiti za bot mreže, širenje malwarea i DoS napade.

Tvrtka Symantec koja stoji iza Norton antivirusa, zaključila je da nema previše smisla ugrađivati složene sustave zaštite u svaki pojedinačni IoT uređaj, pa je na CES-u predstavila svoj Wi-Fi ruter pod imenom Norton Core, koji ima ulogu čuvanja svih vaših uređaja odjednom.

Ruter koristi Symantecovu tehnologiju, stručnost i softver kako bi mogao istovremeno štititi do 20 laptopa, računala, tableta i pametnih telefona, te neograničeni broj IoT gadgeta spojenih na vašu kućnu mrežu.

Ruter skenira svaki podatkovni paket koji šaljete ili primate kako bi tražio prijetnje vašoj online sigurnosti. Ukoliko neku otkrije automatski će uređaje ili podatke staviti u "karantenu", a vi ćete biti u mogućnosti pratiti sve uređaje spojene na ruter putem aplikacije za pametni telefon, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Aplikacijom ćete također moći davati prioritete jednim uređajima ispred drugih, kako biste osigurali bolju propusnost onima koji su vam važniji.

Ukoliko imate djecu, ruter možete također koristiti i za praćenje njihovih posjeta web stranicama, a ruteru ćete moći izdati i naredbu da onemogući pristup internetu određenim uređajima ili uređajima povezanim s određenim profilima u zadano vrijeme (recimo iza 22:00 sata).

Mada je na ovogodišnjem CES-u bilo jako puno "korisnih" uređaja poput pametnih četki za kosu, mislimo da je Norton Core možda jedan od doista najboljih i najkorisnijih kakve trebamo u IoT svijetu.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam