Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Pametna četka upozorava na čupanje
Članak
Objavljeno: 04.01.2017. 15:25

CES 2017 

VIDEO: Pametna četka upozorava na čupanje

L'Oreal na CES sajmu predstavlja prvu pametnu četku za kosu na svijetu.

VIDEO: Pametna četka upozorava na čupanje

Poznati kozmetički gigant L'Oreal pojavio se na ovogodišnjem CES 2017 sajmu u Las Vegasu s prvom pametnom četkom za kosu pod nazivom Hair Coach, koju je njegov istraživački odjel L’Oréal Research razvio u suradnji s tvrtkama Kérastase i Withings.

Ovaj neobični gadget posjeduje razne senzore koji uključuju mikrofon, žiroskop i akcelometar, zahvaljujući kojima može "slušati" kako se češljate, upozoravati vas vibracijom ako previše čupate kosu, ustanoviti koliko je vaša kosa kovrčava i suha te pucaju li joj vrhovi, kao što možete vidjeti u ovom videu

Svi ti podaci šalju se Bluetoothom ili WiFi-em na aplikaciju pametnog telefona, čija je umjetna inteligencija u stanju za svakog pojedinog korisnika izraditi individualni profil koji će mu otkriti kako se brine za svoju kosu. Dakako usput će preporučivati i L'Orealove preparate koji će poboljšati i uljepšati frizuru.  

Mada smo u prvom trenutku pomislili da je ovo samo eksperimentalni projekt, L'Oreal i njegovi partneri su novu četku već pripremili za tržište te će ju započeti prodavati sredinom godine po cijeni od 200 dolara (1.448 kn).

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam