Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.01.2017. 13:12

CES 2017 

VIDEO: Laptop sa Soljačićevim bežičnim punjenjem

Dell predstavio laptop koji koristi tehnologiju bežičnog punjenja tvrtke WiTricity.

VIDEO: Laptop sa Soljačićevim bežičnim punjenjem

Još jedna zanimljiva objava s CES 2017 sajma iz domene laptopa dolazi nam iz tvrtke Dell koja je predstavila prvi laptop na svijetu sa sustavom bežičnog punjenja. Ovaj 2-u-1 prijenosnik pod imenom Latitude 7285 koristi tehnologiju bežičnog punjenja magnetskom rezonancijom tvrtke WiTricity koju je razvio tim MIT-a pod vodstvom hrvatskog znanstvenika Marina Soljačića. 

Laptop dolazi s odvojivim 12,3-inčnimSharp IGZO zaslonom 3K razlučivosti (3200 x 1800) osjetljivim na dodir i podrškom za Stylus olovku, dok ga pogone Intelovi Kaby Lake procesori uz pomoć 8 ili 16 GB RAM-a, dok ćete za pohranu moći odabrati SSD diskove do 512 GB. Obzirom da se zaslon može odvojiti i koristiti kao tablet, na uređaj su ugrađene i dvije kamere, stražnja od 8 MP, te prednja HD.

Jedna od dodatnih zanimljivosti je u tome što će se Latitude 7285 moći kupiti s čak tri različite tipkovnice, Travel, Productivity i Wireless Charging, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Travel dolazi s najmanjim kapacitetom baterije (do 6 sati rada), Productivity omogućuje dodatna 4 sata rada, a Wireless Charging uključuje spomenutu bežičnu tehnologiju punjenja, koja omogućuje punjenje putem specijalnog podloška koji će se isporučivati posebno.   

Dell još nije objavio početak prodaje Latitude 7285 2-u-1 prijenosnika, a zasad još nisu poznate ni cijene uređaja i dodatne opreme.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam