Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.04.2019. 13:27

Nintendo 

VIDEO: Nintendo Labo za VR od kartona

Nintendo je u prodaju lansirao Nintendo Labo VR kitove koji donose VR na Nintendo Switch konzolu.

VIDEO: Nintendo Labo za VR od kartona

Nintendo želi korisnicima svoje Switch konzole pružiti VR gaming, a za to se poslužio starom idejom Googlea, koji je pomoću jeftinih kartonskih Google Cardboard naočala omogućio VR iskustvo korisnicima pametnih telefona.

Za razliku od Googlea, Nintendo je kartonske dodatke za Switch VR igranje zamislio puno ambicioznije pa se u njegovim VR kitovima mogu pronaći blasteri, kamere, slonovi, patke, ptice i mnogo toga drugog, a uz svaki ćete dobiti i softver za korištenje.  Drugim riječima, uz svaki VR kit koji vam omogućuje da svoju Switch konzolu pretvorite u VR headset, dobit ćete specifične kartonske kontrolere koje ćete povezati u sustav i zabava će biti zagarantirana, kao što možete vidjeti u ovom videu.  

Očito je da su ovi Nintendo Labo VR kitovi namijenjeni prvenstveno djeci, a Nintendo kaže da se na kombinaciju Google Cardboarda i origamija odlučio zbog toga jer vjeruje da će time VR donijeti na mainstream tržište, obzirom da su PSVR, HTC Vive i Oculus Rift preskupi sustavi da bi bili dostupni svakome, a pogotovo ne najmlađima.

Obzirom da je Nintendo Switch s odvojivim kontrolerima zapravo konvertibilna konzola koja se može transformirati u više oblika, to je omogućilo ekipi Nintendo Laba da razvija razne dizajne dodataka, pa možete nabaviti kartonski klavir, štap za pecanje, arkadni automat, robotski kit, autiće na daljinsko upravljanje i mnoštvo drugih kontrolera i igračaka koje funkcioniraju s igraćom konzolom.

Nintendo Labo VR kitovi

Cijena najskupljeg Labo VR kita iznosi 80 dolara (525 kn), a u njemu ćete dobiti VR naočale, kameru, slona, pticu, blaster i nožnu pedalu za stvaranje vjetra. Za 40 dolara (262 kn) ćete dobiti osnovni kit u kojem su samo naočale i blaster, a za dodatne mini kitove sa specifičnim tematskim kontrolerima koji dolaze bez naočala plaćati ćete oko 20 dolara (131 kn).

Jasno vam je da ovo neće zamijeniti high-end VR sustave, ali gotovo smo sigurni da će vaši klinci biti oduševljeni. Nintendo Labo VR kitovi se mogu kupiti preko Amazona, a bilo bi dobro da usput naručite i veće količine ljepila za papir i selotejpa.Vezani sadržaji
Ključne riječi VR Nintendo Switch Nintendo Labo
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->