Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.04.2019. 12:29

Exploit 

Android spyware Exodus stigao na iOS

Hakeri su pronašli način kako popularni Android spyware preurediti za napade na iPhoneove.

Android spyware Exodus stigao na iOS

Stručnjaci tvrtke za računalnu sigurnost Lookout otkrili su iOS inačicu Exodus spywarea koji obično napada Android uređaje. Dobra stvar za većinu korisnika Appleovih telefona je u tome što se Exodus može naći samo u dućanima aplikacija "trećih strana", što znači da ga hakeri nisu uspjeli zakačiti u Appleov službeni App Store.

Lookout je spyware pronašao na phishing stranicama koje su napravljene sa svrhom da korisnika uvjere da se radi o službenim stranicama teleoperatera u Italiji i Turkmenistanu.

Kada se instalira na uređaj, spyware je u stanju pristupati kontaktima, fotografijama, video i audio snimkama, GPS informacijama i podacima o lokacijama uređaja. Napadač također može koristiti aplikaciju i za audio snimanje "na zahtjev", a zanimljivo je da se ukradene informacije s iOS uređaja pohranjuju na isti server gdje i pohranjuje i android inačica.  

Mada se ovoga ne trebate plašiti ukoliko koristite samo službeni Appleov dućan s aplikacijama, predstavlja dobar podsjetnik da Appleovi telefoni i tableti nisu imuni na spyware kao što to mnogi njihovi korisnici misle.Vezani sadržaji
Ključne riječi Android iOS spyware Exodus
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->