Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.05.2013. 15:11

Playground 

VIDEO: Je li ovo budućnost Google Glassa

Kanadski dizajneri napravili video koji prikazuje zanimljive stvari koje bi nam mogle donijeti Googleove naočale.

VIDEO: Je li ovo budućnost Google Glassa

Ovaj video koji je napravila kreativna agencija Playground iz Toronta djeluje kao da ga je izradio Google s ciljem promocije svojih Google Glass pametnih naočala.

Kanadski dizajneri pokušali su zamisliti na koje bi sve načine Googleove naočale bile korisne, dok su se istovremeno držali okvira onoga što je Google do sada prezentirao.

Drugim riječima, sve ovo bi se moglo realizirati pomoću aplikacija koje bi bile izrađene za naočale, stoga ovaj video može dobro poslužiti kao ideja developerima koji proizvode aplikacije za Google Glass, ali i samom Googleu.

Mada se u posljednje vrijeme često govori o lošim stranama Googleovih naočala poput narušavanja privatnosti, Playground ističe njihove pozitivne mogućnosti, poput GPS mape koja bi se projicirala dok vozite bicikl, ili mogućnosti skeniranja barkoda ili QR koda svakog proizvoda koji kupujete u dućanu, nakon čega dobijete kompletnu listu svih podataka o njemu, a pri šopingu "špeceraja", aplikacija za Google Glass bi vam sve proizvode odmah stavljala u virtualnu košaricu i zbrajala cijene, kako biste uvijek bili svjesni svoje potrošnje, ali i koliko se još novca nalazi na vašem bankovnom računu.  

Autori ovog filma kažu da je sve što prikazuju moguće, jer pametni telefoni posjeduju dovoljno procesne snage da bez problema pokreću takve vrste softvera, dok je po njima jedino ograničenje u baterijama koje bi trebale omogućiti da s jednim punjenjem možete sve ove aplikacije koristiti tijekom jednog čitavog dana, odnosno imati Googleove pametne naočale stalno uključene, čime pojam nosivog računala dobiva pravo značenje. 

VIDEO: Što ćete sve moći s Google Glass naočalama

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->