Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.06.2018. 11:00

Proširena stvarnost 

VIDEO: Google demonstrira AR na webu

Ovo možete isprobati ako imate ARCore-kompatibilni Android telefon i Chrome Canary OS.

VIDEO: Google demonstrira AR na webu

Google želi čim prije dovesti AR (proširenu stvarnost) na web stranice, čiji sadržaji će se moći koristiti bez specijalne aplikacije.

Kako bi objasnio kako to funkcionira, Google je izdao demo u kojem prikazuje način na koji ćete direktno s web stranice moći odabrati AR objekt koji ćete smjestiti u svoj prostor i potom ga gledati ili koristiti za edukativne ili zabavne svrhe, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Kako biste i sami mogli provjeriti kako to radi, morat ćete na svoj Android telefon instalirati Chrome Canary preglednik koji se još uvijek nalazi u eksperimentalnoj testnoj fazi. Valja naglasiti da će ovo funkcionirati isključivo s podržanim Android telefonom koji mora biti ARCore-kompatibilan i koristiti Android Oreo OS. Nakon toga ćete moći smjestiti predkolumbovsku skulpturu u svoju sobu, šetati oko nje i naučiti ponešto o njezinoj povijesti.

Obzirom da vam za korištenje AR-a preko weba neće trebati posebna aplikacija, vjerujemo da će ovo uskoro postati jako zanimljiva i uobičajena značajka. Više informacija potražite na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google web AR ARCore Chrome Canary
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam