Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.06.2018. 12:59

Raja Koduri 

AMD-ov prebjeg radi grafičke za Intel

Koduri će biti zadužen da 2020. godine izbaci na tržište Intelov dedicirani GPU.

AMD-ov prebjeg radi grafičke za Intel

Samo 24 sata od kako je Raja Koduri, stariji potpredsjednik i šef tehničke grupe Radeon u AMD-u objavio svoj odlazak iz tvrtke, Intel je potvrdio da je dobio novi posao kod najvećeg proizvođača procesora. Koduri će u Intelu voditi novi odjel pod nazivom Core and Visual Computing Group čija će uloga između ostaloga biti razvoj dediciranih high-end GPU-a, a Intel je prvi najavio za 2020. godinu. 

Ulazak Intela na tržište high-end grafičkih kartica s Kodurijem će biti puno jednostavnije, no za sada nije poznato hoće li mu se pridružiti i neki drugi prebjezi iz AMD-a ili Intel već ima vlastite inženjere koji će pod njegovim vodstvom stvarati nove proizvode.

Pored toga, za očekivati je da će Koduri unaprijediti i Intelovu integriranu grafiku, kao i da će razvijati grafičke čipove za profesionalne namjene, obzirom da CPU-i nisu dovoljno energetski učinkoviti za korištenje u podatkovnim centrima kao što su to GPU-i.

Intel će tako postati novi konkurent AMD-u i Nvidiji na svim područjima grafike, a koliko će biti uspješan saznat ćemo najkasnije kroz dvije godine.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam