Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.06.2018. 11:18

Procurjelo 

Druga generacija HoloLensa iduće godine

Izvori tvrde da će HoloLens 2 u sebi sadržavati novi Qualcomm Snapdragon XR1 SoC.

Druga generacija HoloLensa iduće godine

U posljednje vrijeme kruže brojne glasine da Microsoft radi na novoj generaciji svojih HoloLens AR naočala, a sada stižu nove informacije iz "pouzdanih izvora", koje govore da će lansiranje novog headseta uslijediti u prvom kvartalu 2019.

Pored toga, izvor navodi da će HoloLens 2 sadržavati nedavno predstavljeni Qualcommov Snapdragon XR1 SoC.

Obzirom da je Qualcomm izjavio da XR1 već testiraju njegovi partneri, Vive, Meta i Vuzix, nije teško zaključiti da je i Microsoft jako zainteresiran za novi čipset.  

Microsoft je u srpnju prošle godine rekao da radi na novom HoloLensu koji će sadržavati akcelerator dubokog učenja, a nedavno je ekipa iz Redmonda objavila da će se u HoloLensu naći i novi Kinect senzor.

Prelazak Microsofta na ARM platformu omogućit će smanjivanje veličine HoloLensa, a to bi ujedno trebalo značiti i znatno smanjenje cijena, obzirom da se postojeći HoloLens prodaje po cijeni većoj od 3.000 dolara.

Obzirom da Windows Mixed Reality platforma ne ispunjava ono što je tvrdio Microsoft, pa smo umjesto MR/AR naočala dobili samo VR, možda je došlo vrijeme da ekipa iz Redmonda to ispravi.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam