Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.10.2019. 12:55

Pixblasters 

VIDEO: Crowdfunding za hrvatski RGB LED video kontroler

Kontroler omogućuje izradu ogromnih video ekrana pomoću adresabilnih LED traka.

VIDEO: Crowdfunding za hrvatski RGB LED video kontroler

Hrvatski startup sa sjedištem u Zagrebu Pixblasters pokrenuo je crowdfunding kampanju na Crowd Supply platformi, kojom želi prikupiti investicije za inovativni RGB LED video kontroler koji omogućuje izradu ogromnih video ekrana pomoću LED traka.

Video ekrani od LED traka nude neke nove mogućnosti u odnosu na tradicionalne ekrane bazirane na krutim LED modulima. LED trake se mogu svijati i lijepiti u različitim oblicima, te na taj način formirati doista velike ekrane čija se površina mjeri u desecima kvadratnih metara. Iako Pixblasters kaže da uređaj može podržati i HD (High Definition) video rezolucije, već i s manjim rezolucijama se mogu izgraditi veoma atraktivne video instalacije koje zahtijevaju znatno manju gustoću piksela po kvadratnom metru i značajno smanjuju troškove izrade i upravljanja video ekranom, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Jedan Pixblasters kontroler može pogoniti 16.384 LED dioda, što se u slučaju uporabe LED traka s 30 dioda po metru, pretvara u aktivnu video površinu od oko 17 m2. Moguće je i povezivanje više Pixblasters LED kontrolera, te time i izrada većih video ekrana.

Hrvatska tvrtka vjeruje da će njihov sustav biti zanimljiv tvrtkama za razne tipove  multimedijskih video ekrana. Potrebno je samo zamijeniti pozadinsko LED svjetlo s RGB LED trakama i dodati upravljački sklop izgrađen od Pixblasters kontrolera i računala po izboru. Kažu da to računalo može biti čak i maleni Raspberry Pi Zero koji se kod nas prodaje po cijeni ispod 200 Kn.

PixblastersMS1-LED-Rolls

Uz pomoć Pixblasters uređaja, video LED ekranima se može upravljati poput običnih računalnih monitora i na taj način je moguće prikazati bilo kakav grafički i video sadržaj. Na ovaj način je omogućena kompatibilnost sa standardnim Digital Signage programima za daljinsko upravljanje putem Interneta.

Ako kontroler naručite Putem Crowd Supply crowdfunding portala moći ćete ga dobiti za 219 dolara, a isporuke bi trebale krenuti 21. veljače iduće godine.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam