Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.05.2017. 16:57

AMD 

Grafička Vega Frontier Edition jača od Titan Xp

Prvi proizvod AMD Vega grafike dolazi u obliku high-end grafičke za znanstvenike, kreatore sadržaja i dizajnere.

Grafička Vega Frontier Edition jača od Titan Xp

Kao što nam je svima dobro poznato, AMD-u je nakon Ryzen CPU procesora u glavnom fokusu ove godine izdavanje nove Vega grafike koja bi trebala predstavljati crvenu krpu pred očima razjarene Nvidije. Službene informacije o novoj grafici dolaze na slamku, pa nas veseli što je jedan AMD-ov izvršni šef pod imenom Raja Koduri na službenom pro Radeon blogu predstavio prvi Vega proizvod koji nosi ime Radeon Vega Frontier Edition.

Ukratko rečeno, radi se o high-end grafičkoj kartici prije svega namijenjenoj profesionalcima u domenama vizualizacije i podatkovne znanosti, iza koje će stići novi modeli unutar osnovnih kategorijama s "okusima" Radeon Instinct, Radeon Pro i Radeon RX.

frontier-3-1 (1)

Radeon Vega Frontier Edition grafička kartica dolazi s 64 procesne jedinice, omogućuje Single precision compute performance (FP32) do 13 TFLOPS-a, odnosno Half precision compute performance (FP16) do 25 TFLOPS-a i Pixel Fillrate do 90 Gigapiksela u sekundi uz memorijsku propusnost do 480 GBs u sekundi.

Grafička kartica bi u prodaju trebala stići krajem lipnja, a Koduri kaže kako se u njezinom srcu nalazi Vegin HBC (High Bandwidth Cache) kontroler, koji u kombinaciji s HBM2 memorijom proširuje kapacitete tradicionalne GPU memorije na 256 TB, što će korisnicima omogućiti probavljanje ogromnih podatkovnih setova, posebice na poljima dizajna, renderiranja i strojne inteligencije.

usporedba s titan xp

U svojem blog postu Koduri je između ostaloga usporedio Vega Frontier Edition i Nvidia Titan Xp u vizualizacijskim testovima pomoću SpecViewperf 12.1 alata. U svim elementima Vega tuče Titan Xp, trenutno najjaču grafičku karticu na svijetu, što bi Nvidiju trebalo  zabrinuti, no za sada još ne znamo ni cijenu, kao ni rezultate "pravih" testova u kontroliranim uvjetima Vidilaba, pa je rano za širiti hvalospjeve.

Zapravo, tek kada se pojave "obične" serije Vega grafičkih kartica koje ćemo si moći priuštiti u svojim desktop PC-ima, započet će serija okrutnih ali pravednih usporednih testova u našim mučionicama hardvera i to u pravim testovima koji uključuju najbolje i najzahtjevnije igre današnjice.

Do tada neka vam ovo posluži čisto kao inicijalna informacija.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->