Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.07.2017. 14:01

Obsidian 

VIDEO: 3D printer za 643 kune osvojio Kickstarter

Usprkos izuzetno niskoj cijeni ovaj 3D printer je kvalitetan i ne morate si slagati sami.

VIDEO: 3D printer za 643 kune osvojio Kickstarter

Mada se već dosta dugo nalaze na tržištu, 3D printeri se i dalje ne prodaju kao ludi, niti im previše padaju cijene, pa ste do sada mogli doći do svojeg 3D printera za relativno male novce jedino ako kupite neki uradi sam model niske kvalitete koji vam dolazi u kitu, što znači da si ga morate sami slagati.

Tvrtka Kodama na Kickstarteru je postigla veliki uspjeh s kampanjom za Obsidian, mali kompaktni printer koji možete naručiti za samo 99 dolara, odnosno 643 kn, čije korištenje je vrlo jednostavno, pa ga nazivaju "plug-and-print" uređajem.

Kodama je za dolazak ovog printera putem crowdfundinga tražila 100.000 dolara, a u ovom trenutku već je skupljeno 686.665 dolara, mada do isteka kampanje ima još punih 25 dana.

e99d3e411ee745f0d93b1f35edf2b411_original

Ekipa koja je zaslužna za izradu ovog 3D printera dolazi iz raznih industrija, pa je elektronika napravljena u suradnji s inženjerom s 30-godišnjim iskustvom iz Singapura, UI/UX sučelje je izradio dizajner koji radi za velikog proizvođača automobila, dok je proizvodnu liniju razvila tvrtka Flextronics koja je radila za Trinus i Foxconn. Zahvaljujući takvom profilu stručnjaka, Kodama je došla u priliku da tržištu ponudi pristupačni 3D printer odlične kvalitete kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Osim osnovne inačice za 99 dolara, Obsidian će se prodavati i u dva kvalitetnija modela, Obsidian Plus, koji posjeduje dodirni LED zaslon za bolju kontrolu procesa printanja i koštat će 149 dolara te Obsidian Deluxe koji omogućuje rad s više materijala, uključujući najlon, ABS i PETG. Čak i taj najjači model neće koštati previše, odnosno prodavat će se za 249 dolara, što je i dalje još uvijek daleko ispod cijena drugih dekstop 3D printera ove kvalitete.  

Ukoliko se odlučite naručiti jedan Obsidian printer za sebe, moramo vas samo upozoriti da je trošak dostave u Hrvatsku70 dolara (provjerili smo), no i dalje je ovo jako dobra prilika ukoliko imate potrebu za 3D printerom.

Vezani sadržaji
Ključne riječi 3D printer Obsidian Kodama
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam