Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Novi let Facebookovog solarnog internetskog drona
Članak
Objavljeno: 01.07.2017. 11:04

Aquila 

VIDEO: Novi let Facebookovog solarnog internetskog drona

Facebook uspješno dovršio drugu fazu testiranja drona koji će dovesti internet u zabačene krajeve svijeta.

VIDEO: Novi let Facebookovog solarnog internetskog drona

Facebookov "internetski dron" Aquila na sunčevi pogon uspješno se prizemljio nakon što je letio jedan sat i 46 minuta u Arizoni na maksimalnoj visini od 914 metara.

Ideja Facebooka je da ovakvi dronovi na pogon energije Sunca jednog dana lete na visinama od nekoliko kilometara te služe kao repetitori za prijenos signala bežičnog interneta u najzabačenije krajeve svijeta, kako bi se populaciji od 2 milijarde korisnika najveće društvene mreže moglo pridružiti još ponešto stanovnika našeg planeta.

19366805_1081683148634710_613606713265750016_n

Prema Facebookovom planu, budući Aquila dronovi međusobno će "razgovarati" pomoću laserske komunikacije i ostati u zraku mjesecima. Prvi test drona Facebook je proveo u lipnju prošle godine, no priznao je da se dron uništio pri slijetanju.

Nakon toga dronu su dodani "spojleri" na krila kako bi se povećao "drag" i smanjilo uzdizanje tijekom slijetanja. Pored toga modificiran je i softver autopilota, što je sve zajedno rezultiralo stabilnim letom i sigurnim prizemljenjem, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Dron s rasponom krila Boeinga 737 uskoro će biti još malo "ufriziran" kako bi postao još pouzdaniji, a Facebook za sada još ne iznosi planove kada bi flota Aquila letjelica počela obavljati ono za što se razvija.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Facebook internet dron Aquila
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam