Nalazite se
  • Pop Tech
  • Musk počeo bušiti prvi podzemni tunel
Članak
Objavljeno: 04.07.2017. 13:12

The Boring Company 

Musk počeo bušiti prvi podzemni tunel

Prvi tunel Muskove tvrtke The Boring Company spajat će zgradu SpaceX-a s parkiralištem preko ceste.

Musk počeo bušiti prvi podzemni tunel

Jedan od novijih ludih planova Elona Muska odnosi se na bušenje tunela ispod čitavih gradova koji bi posjedovali platforme na koje bi se spuštali automobili i odvozile ih pomoću autonomnog prometnog sustava gdje god želite, čime biste izbjegli gradske gužve nadzemnog prometa, kojeg se Musk već duže vremena grozi.

S idejom da prvi grad koji će dobiti takav sustav postane Los Angeles, Musk se već obratio gradonačelniku te osnovao tvrtku The Boring Company koja posjeduje svu potrebnu mehanizaciju za takav građevinski pothvat.

VIDI 256

Obzirom na Muskov "dosje" koji možete pogledati u novom broju časopisa Vidi br. 256 koji se nalazi na svim kioscima u zemlji, uopće nas nije previše iznenadilo da ova ideja nije ostala samo slovo na papiru, jer je The Boring Company već započeo s prvim konkretnim radovima.

Musk je naime na svojem Twitter profilu objavio da je pod zemlju spuštena specijalna Godot bušilica koja je započela iskopavati tunel na lokaciji tvrtke SpaceX u Hawthorneu, kao i da je već napravljena konstrukcija za  "car/pod" dizalo koje će spuštati ljude u njega. Pored toga kaže da su na gradilište već stigli i prvi segmenti budućeg tunela.

tunel 1

U ovom trenutku Musk još nije odao kako će taj tunel funkcionirati, no kaže da će biti namijenjen pješacima. To bi moglo značiti da ćete na jednom kraju ući u kabinu nalik na dizalo, no ono vas neće samo spustiti u tunel, već i prevesti pod zemljom na drugu stranu, ili ćete "presjesti" na platformu koja će vas dovesti do drugog dizala.  Ovo možda neće biti tako spektakularno kao što su to planovi za podzemni gradski sustav transporta, no vjerojatno će predstavljati demonstraciju onoga što bi Musk i The Boring Company u budućnosti mogli realizirati.       

Nadamo se da ćemo uskoro saznati više detalja.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam