Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.07.2013. 10:49

Canonical 

Ubuntu Edge Phone će pokretati Windows Office aplikacije

Jadna od zanimljivih značajki budućeg Ubuntu Edge telefona će biti podrška za pokretanje Windows aplikacija.

Ubuntu Edge Phone će pokretati Windows Office aplikacije

Od kako je Canonical nedavno predstavio iduću generaciju svojih telefona, Ubuntu Edge Phone, koji bi trebao doći s 4.5-inčnim 720p LCD ekranom, 8MP/2MP kamerama, te doista lijepim dizajnom punog metalnog kućišta, mnogima je promakla jedna značajka koja djeluje doista zanimljivo.

Naime, Canonicalov voditelj Ubuntu kernel tima Leann Ogasaware, izjavio je da će Ubuntu Edge predstavljati prvi uređaj koji će biti "pravi" spoj mobilnog uređaja i PC-a.

Osim što će imati dual-boot opciju podizanja OS-a između Android i Ubuntu OS-a baziranog na Linuxu, Leann kaže kako će "Ubuntu za Android podržavati pristup Windows aplikacijama smještenim u oblaku poput Microsoft Officea".

Projekt se trenutno nalazi u fazi prikupljanja investicija, a između ostaloga je oglašen i kao crowdfunding projekt na portalu Indiegogo, na kojem je trenutno prikupljeno 3.747.360 dolara od traženih 32 milijuna.

Ukoliko se Ubuntu Edge Phone uspije dovesti na tržište, mogao bi postati vrlo uspješna platforma, koja bi se podjednako dopala korisnicima, kao i developerima aplikacija. Držimo im fige. 

Izvor: Indiegogo   

VIDEO: Ubuntu Edge Phone

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->