Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.10.2019. 10:48

Intel 

Tiger Lake za 60 fps u Fortniteu bez grafičke

Intelova integrirana Gen 12 grafika želi laptopima pružiti 1080p gaming na 60 fps u esports igrama.

Tiger Lake za 60 fps u Fortniteu bez grafičke

Na svojoj IDC konferenciji za developere u Tokiju, Intel je otkrio nove detalje o integriranoj Gen 12 grafici koja će se naći u gaming laptopima s Tiger Lake procesorima.

Kenichiro Yasu, Intelov direktor u odjelu Technology HQ održao je prezentaciju u kojoj je prikazao benchmark rezultate u esports igrama s integriranom grafikom na procesorima postojeće generacije (Gen 11 ili Iris Plus Graphics). Rezultati ukazuju da Fortnite, World of Tanks, Dirty Rally 2.0 i Rainbow Six Siege u igranju na rezoluciji od 1080p postižu između 30 i 40 fps, dok samo Rocket League i CS: GO mogu ići blizu ili malo iznad 60 fps. Yasu kaže kako je Intel odlučio razviti novu integriranu grafiku Gen 12 koja će biti namijenjena upravo za esports igre, s ciljem da se mogu igrati na 1080p rezoluciji uz 60 sličica u sekundi (fps).

Gen 12 grafika će biti ugrađena u mobilne Tiger Lake procesore koji će naslijediti Ice Lake i naći će se tijekom iduće godine u gaming laptopima bez posebne grafičke kartice.

Drugim riječima, iduće godine će se pojaviti gaming laptopi za one koji si ne mogu (ili ne žele) priuštiti skupe uređaje s "dedicated" grafikom, kako bi mogli igrati najpopularnije esports igre u Full HD rezoluciji uz 60 fps, ali i uživati u mnoštvu drugih "srednje zahtjevnih" naslova. Dakako, u to se prvo moramo uvjeriti u testovima u Vidilabu, ali vjerujemo da Intel nema razloga muljati pa možemo reći da će iduća godina biti jako uzbudljiva za tržište laptopa i jeftinih PC desktop konfiguracija.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->