Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.04.2022. 11:06

Variable Refresh Rate 

Sony izdao VRR podršku za PS5 i objavio popis igara

Podrška za VRR će biti dostupna globalno ovaj tjedan svim korisnicima PS5 konzola.

Sony izdao VRR podršku za PS5 i objavio popis igara

Sony je izdao priopćenje u kojem navodi da će svim korissnicima PS5 konzole u svijetu ovaj tjedan stići nadogradnja za VRR (Variable Refresh Rate).

To znači da će na HDMI 2.1 VRR-kompatibilnim televizorima i PC monitorima VRR dinamički sinkronizirati refresh rate zaslona na grafičkom outputu PS5 konzole.

To će poboljšati vizualne performanse PS5 igara eliminiranjem vizualnih artefakata poput "trganja ekrana" (screen tearinga) i "frame pacinga".

"Igranje u mnogim PS5 naslovima će biti glađe jer se scene renderiraju neprimjetno, grafika izgleda jasnije, a ulazni lag je smanjen", navodi Sony i kaže da se prethodno objavljene PS5 igre mogu u potpunosti optimizirati za VRR putem zakrpi, a buduće igre mogu uključivati ​​VRR podršku pri pokretanju.

20220426103621

Nama je na redakcijski PS5 VRR nadogradnja već stigla, a ako vi želite provjeriti jeste li je dobili možete otići u Settings i odabrati Screen and Video ekran u kojem će se automatski pojaviti, a dobit ćete i mogućnost da VRR uključite i u nepodržanim igrama, mada ne znamo koliko to ima smisla jer biste mogli imati problema.

ASTRO's PLAYROOM_20220426103848

Igre koje prve dobivaju zakrpe za VRR podršku su Deathloop, Astro’s Playroom, Call of Duty: Vanguard, Call of Duty: Black Ops Cold War, Destiny 2, Devil May Cry 5 Special Edition, DIRT 5, Godfall, Marvel’s Spider-Man Remastered, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank: Rift Apart, Resident Evil Village, Tiny Tina’s Wonderlands, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege i Tribes of Midgard.

Vezani sadržaji
Ključne riječi podrška PS5 VRR
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->