Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.04.2022. 13:06

Intel 

Kontroverzni AI detektira emotivna stanja učenika

Intelov softver koristi umjetnu inteligenciju koja iz slike web kamera čita emocije učenika i studenata pri online nastavi.

Kontroverzni AI detektira emotivna stanja učenika

Dobri učitelji i profesori tijekom svojih predavanja u učionicama često mogu prepoznati zainteresiranost učenika i studenata za temu iz njihovih pogleda i držanja tijela.

Kod online nastave koja se često provodila ili se još uvijek provodi u današnjim Covid vremenima, profesorima je to teže ustanoviti jer na ekranu imaju male sličice svih učenika virtualnog razreda, pa im nije lako uočiti učenika koji se dosađuje ili je totalno nezainteresiran. 

Prema pisanju Protocola, tvrtka Class Technologies ušla je u partnerstvo s Intelom koji je za njezinu aplikaciju Class  za online nastavu koja je integrirana sa Zoomom, razvio sustav  koji ima za cilj primijeniti moć umjetne inteligencije na lica i govor tijela studenata. To nastavnicima omogućuje da saznaju mentalna stanja učenika kao što su dosada, rastresenost ili zbunjenost.

Tahnologija je prilično brzo izazvala žestoke rasprave na internetu o umjetnoj inteligenciji, znanosti, etici i privatnosti, jer mnogi smatraju da praćenje pozornosti učenika od strane AI-ja nije etično i zadire u privatnost.

Softver koristi video streamove učenika, koje unosi u AI engine zajedno s kontekstualnim informacijama u stvarnom vremenu, koje mu omogućuju klasificiranje razumijevanja učenika o predmetu.

Nama se ovo ne čini kao nešto posebno kontroverzno, jer AI zapravo čini isto što i nastavnik kad gleda učenike u pravoj učionici. Problem bi jedino mogao biti ako je AI loš u prepoznavanju emotivnih stanja a to tek treba pokazati vrijeme.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Intel AI Class
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->