Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.07.2012. 13:30

Usporedni test 

Saznajte koji mobitel ima najsvjetliji zaslon

TESTfactory je napravio usporedni test svjetline ekrana 12 ponajboljih mobitela na tržištu.

Saznajte koji mobitel ima najsvjetliji zaslon

U ovo ljetno vrijeme, kada sunce nemilice prži, dodatnu nervozu nam stvara korištenje pametnih telefona u vanjskim prostorima, jer bez kvalitetnog ekrana s dobrim kontrastom i prilagodljivom svjetlinom, teško možemo izabrati neko ime iz adresara ili pročitati SMS.

Nezavisni testni laboratorij TESTfactory, angažiran od Sony Mobile Communicationsa, vršio je mjerenja svjetline zaslona 12 ponajboljih pametnih telefona na tržištu, gdje su se našli uređaji koji rade na svim mobilnim operativnim sustavima, uključujući Android, iOS, Windows Phone 7, Symbian i Blackberry platforme.

Kako se navodi u izvještaju TESTfactorya, provoditelji testova su minimalizirali utjecaje iz okoline, postavili zaslon svakog smartphonea na maksimum, te zatim koristili spektrometar da izmjere svjetlinu zaslona svakog telefona.

Nakon provedenog testa, najzadovoljniji može biti Sony, jer su mjerenja pokazala kako upravo njihov mobitel XPERIA P ima najveću svjetlinu, s izmjerenih 867 candela.

Na drugo i treće mjesto su zasjele dvije Nokije, jedna na Symbianu (Nokia 701), a druga na Windows Phone platformi (Nokia Lumia 800 ).

Što se tiče Appleovog iPhonea 4S, on se našao na osmom mjestu između LG-a P920 Optimus i Samsungovog Galaxy Nexusa, a po nama na listi jedino nedostaje Samsung Galaxy S III, koji se nije našao na ovom testiranju, a bilo bi zanimljivo saznati i njegove rezultate.

U svakom slučaju, očito je Sonyu bio pravi potez ugrađivanje fotosenzora koji prilagođava svjetlinu zaslona ovisno o okolini (čime ujedno i štedi energiju), kao i WhiteMagic tehnologije koja 4-inčnom ekranu Xperije P dodaje četvrti bijeli subpiksel, čime dobiva bolju svjetlinu zaslona i oštriju sliku čak i po jakom suncu.    

Top lista 12 mobitela po svjetlini ekrana: 

1. Sony XPERIA P (LT22i)

2. Nokia 701

3. Nokia Lumia 800

4. Samsung Galaxy SII

5. Motorola RAZR (XT910)

6. Blackberry Torch 9860

7. LG P920 Optimus

8. Apple iPhone 4S

9. Samsung Galaxy Nexus

10. HTC One S

11. HTC One X

12. LG P970 Optimus

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam