Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.11.2014. 13:43

CUC 2014

Samsungov Wouter van Tola na CARNetovoj konferenciji

CARNetova korisnička konferencija će se od 19. do 21. studenoga održati u Hotelu Antunović u Zagrebu.

Samsungov Wouter van Tola na CARNetovoj konferenciji

Idući tjedan Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet organizira 16. CARNetovu korisničku konferenciju CUC 2014, koja će se ove godine od 19. do 21. studenoga održati u Hotelu Antunović u Zagrebu.

Pod naslovom "Povežite se, polijećemo" program će ponuditi 2 pozvana predavanja, 26 radionica, te više od 40 recenziranih radova.

CUC2014-logo-03

Na konferenciji će svoje predavanje održati i Wouter van Tola, ravnatelj korporacijskog građanstva tvrtke Samsung Electronics za Europu koji će govoriti o tome kako možemo pripremiti mlade za budućnost u kojoj će se događati velike i brze promjene, te za posao koji u ovom trenutku još ne postoji.

Dejan_Vinkovic

Drugo predavanje održava izv.prof.dr.sc. Dejan Vinković, ravnatelj Instituta sinergije znanosti i društva, te profesor astrofizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Svučilišta u Splitu, koji će pripremiti sudionike konferencije na život u eri "četvrte paradigme”. Posljednjih godina raste na važnosti nova, četvrta paradigma - "e-znanost" ili znanost velike količine podataka, koja uključuje i sve tri prijašnje paradigme zajedno. Ta paradigma već uvelike utječe na naše živote, a kroz predavanje upoznati ćemo se s nekim primjerima, kao i s promjenama koje ta paradigma unosi u promišljanja budućnosti obrazovanja i tržišta rada.

Konferenciju ove godine prate i četiri "Birds of Feather" događanja na temu CMS-a za škole, razvoja i nadogradnje e-Dnevnika, teme digitalnih udžbenika i korištenja tableta u nastavi te okrugli stolovi na teme "Trebaju li nam otvoreni podaci?" i "Kako upotrijebiti tehnologiju u nastavi ako nije predviđena predagoškim standardima".

Glavni program konferencije podijeljen je u šest tematskih cjelina: Novi svjetovi e-sadržaja, Sinergijom projekata do zajedničkog cilja, Online odgovornost, Umreženi svijet / (od)spojeno društvo, Nove tehnologije i metodologije, Digitalno sazrijevanje obrazovnih ustanova i Pomičemo granice. Posebnu programsku cjelinu čini sys.trek, dio programa namijenjen sistem inženjerima s ustanova članica CARNeta, koji ove godine nudi 17 prezentacija i tri radionice.

Konferenciju tradicionalno prati i Webfestival - natjecanje autora web sadržaja. Tema ovogodišnjeg 15. po redu Webfestivala su obrazovne interaktivne online igre.

logo_std_1

U sklopu konferencije CUC 2014 održat će se i nekoliko popratnih događanja.  Tako će biti organizirana posebna serija predavanja u okviru eSkills inicijative, EU arena će predstaviti europske projekte iz područja tehnologije u obrazovanju s ciljem povezivanja različitih europskih projekata i inicijativa a u sklopu konferencije će se održati i prvi obrazovni TweetUP - #CUCeduUP.Kao i svake godine, program će obogatiti i brojne prezentacije CARNeta, CARNetovih partnera i sponzora.

Sve dodatne informacije o konferenciji, programu, prijavi sudionika, kotizacijama i prijevozu dostupne su na službenim stranicama konferencije.

Informacije o konferenciji potražite i  na Facebooku te na Twitteru pod oznakom #CARNetCUC.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->