Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.05.2020. 14:12

5G tržište 

Samsung je na tronu 5G telefona

Južnokorejska tvrtka drži čak 34 posto tržišta mobilnih uređaja s 5G mogućnostima.

Samsung je na tronu 5G telefona

Mada je 5G tehnologija još uvijek u relativno ranoj fazi razvoja i zbog nedostatka infrastrukture 5G povezivost korisnicima nije značajka od presudne važnosti prilikom kupnje novih telefona u većem dijelu svijeta, već su se započele raditi statistike o najuspješnijim proizvođačima u ovom trenutku.

Prema najnovijem izvještaju koji donose analitičari Strategy Analyticsa, u prvom kvartalu ove godine Samsung trenutno drži 34,4 posto čitavog 5G tržišta, s 8,3 milijuna isporučenih 5G telefona u tom razdoblju.

Mada te brojke djeluju prilično impresivno, valja znati da ni Huawei nije daleko, jer je on isporučio 8 milijuna 5G telefona i čini 32,2 posto udjela. Među tvrtkama kojima prodaja 5G uređaja također ide dobro su Vivo, Xiaomi i OPPO.

Mnogi analitičari predviđaju da će ovakvo stanje (i poredak) na 5G tržištu potrajati sve dok Apple u rujnu ne lansira svoje 5G telefone, koji će malo poremetiti uspjeh Samsunga i Huaweija, ali dovesti i do velikog buma 5G telefona u svijetu. 

Samsung je za sada omogućio 5G podršku samo na svojim skupim high-end telefonima, ali smo uvjereni da će nakon Appleovog lansiranja 5G iPhoneova 5G proširiti i na jeftinije uređaje srednje klase, što bi ga prema mnogim mišljenjima trebalo "zacementirati" na vrhu 5G tržišta.

Huawei također neće biti samo nijemi promatrač 5G borbe između Samsunga i Applea, pa je za očekivati da će i on korisnicima ponuditi jeftine 5G telefone, čime će 5G tehnologija definitivno postati globalni trend na mobilnom tržištu. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->