Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.04.2017. 10:02

Sony 

SSD diskovi za profesionalne video rekordere

Sony predstavio nove SSD-ove koji bi trebali izdržati 10 godina svakodnevnog snimanja 4K videa.

SSD diskovi za profesionalne video rekordere

Ukoliko se želite ozbiljno baviti snimanjem 4K filmova, vjerojatno ćete kupiti profesionalnu kameru, a možete koristiti i DSLR fotić s eksternim rekorderom. Obzirom da SSD diskovi na tim uređajima koji se koriste svakodnevno moraju izdržati višestruka zapisivanja i brisanja, jasno je da moraju biti puno brži i izdržljiviji od onih koje koristite u svojim računalima ili laptopima.

Sony je predstavio dva nova SSD-a upravo za takve namjene, za koje tvrdi da mogu zapisati 2.400 terabajta bez grešaka, a ujedno koriste tehnologiju koja sprječava pad frameratea.

Model SV-GS96 960 GB će vam omogućiti puno zapisivanje pet dana tjedno u sljedećih 10 godina bez kvara, dok će model od 480 GB (SV-GS48) imati upola kraću garantiranu izdržljivost.

Oba diska mogu čitati podatke brzinom od 550 MB/s, a Sony kažu da posjeduju tehnologiju koja sprječava iznenadne padove brzine, čime će vam osigurati "stabilno snimanje 4K videa bez frame droppinga".

U novim diskovima se nalazi i tehnologija za zaštitu koja podatke čuva u slučaju prekida struje, te konektori koji će omogućiti 3.000 spajanja, što je 6 puta bolja tolerancija u odnosu na standardne SATA konektore.

Već vam je jasno da će vas ova izdržljivost i performanse koštati. Disk od 960 GB košta 539 dolara (3763 kn), dok ćete onaj od 480 GB platiti 287 dolara (2003 kn). Ako se bavite profesionalno 4K video snimanjem vjerojatno nećete pitati za cijenu ukoliko doista nude takve performanse i izdržljivost.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam