Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.08.2020. 12:54

ASUS 

Prvi monitor na svijetu s HDMI 2.1 certifikatom

ASUS je najavio novi gaming monitor koji prvi u svijetu ima certifikat za propusnost do 48 Gbps na 4K UHD.

Prvi monitor na svijetu s HDMI 2.1 certifikatom

ASUS Republic of Gamers (ROG) izdao je priopćenje u kojem navodi da je njegov novi ROG 43-inčni gaming monitor biti prvi u svijetu s HDMI 2.1 certifikatom. Sve testove kompatibilnosti i validaciju je provela tvrtka Allion Labs koja je autorizirana od Sony HDMI ATC-a za provedbu testova značajki za HDMI 2.1. FRL (Fixed Rate Link) protokole.

Time je između ostaloga osigurana kompatibilnost s konzolama iduće generacije poput PlayStationa 5 i Xbox Series X, a HDMI 2.1 je u stanju pružiti propusnost do 48 Gbps za podršku na 4K UHD ili 3840 x 2160 razlučivostima s varijabilnim frekvencijama osvježavanja do 120 Hz.

ASUS-ROG-43INCH-Gaming-HDMI-21-2

Auto Low Latency značajka omogućuje igraćoj konzoli upravljanje modovima procesiranja zaslona, prioritiziranjem niske latencije ili procesiranjem kvalitete, ovisno o sadržaju. 

Allion Labs je monitor testirao na Fixed Rate Link (FRL) testovima, uključujući FRL Electrical, FRL Pixel Decoding i FRL Protocol testove, kako bi mogao izdati potvrdu da će podržavati nadolazeće HDMI 2.1 uređaje.

Na žalost, ASUS nije objavio cijenu novog monitora, niti njegovu dostupnost, no očekujemo da ćemo te podatke saznati najkasnije do službenog lansiranja nove Microsoftove i Sonyeve konzole iduće generacije.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->