Nalazite se
  • Računala
  • Novosti
  • NOVI BROJ: 55 inčni televizori i top 50 hardvera do 2222 kn
Članak
Objavljeno: 02.07.2020. 16:53

VIDI 292 

NOVI BROJ: 55 inčni televizori i top 50 hardvera do 2222 kn

U novom broju časopisa Vidi testirali smo 55'' OLED, LED i QLED televizore u opširnom usporednom testu.

NOVI BROJ: 55 inčni televizori i top 50 hardvera do 2222 kn

Ljetni brojevi časopisa Vidi posebno su izazovni za Vidilabovce, budući da želimo na ograničen broj stranica dodati još više mozaičnih tema i nešto lakših sadržaja za konzumiranje. Tako smo u srpanjskom broju kojeg možete nabaviti na prodajnim mjestima napravili mješavinu zanimljivih novinarskih priča, velikog broja hardverskih testova i proširenu verziju naše rubrike Palac gore s čak 50 uređaja za preporuku.

najava-broja-televizori

Na tržištu se trenutačno mogu naći fenomenalne akcije televizora, pa prošlogodišnje OLED modele možete dobiti uz velike popuste. U igri su i novi televizori, a situacija s pandemijom na kraju je rezultirala boljom i povoljnijom ponudom za korisnike. Stoga smo i mi probrali najzanimljivije televizore dijagonale 55'' i u velikom usporednom testu isprobali OLED, LED i QLED modele.

Ljeto je vrijeme kada se mnogi počaste zanimljivim komadom hardvera ili gadgetom, a Vidilabovci su izdvojili čak 50 atraktivnih uređaja ispod 2222 kuna koje smo podijelili u deset kategorija. Za ovaj iznos uspjeli smo preporučiti prave zaokružene uređaje poput pametnih telefona s nabrijanim specifikacijama ili trenutačno najjače igrače konzole. Za svaki hardver pronašli smo ZA i PROTIV karakteristike u našem klasičnom Palac gore pregledu, a uređajima smo dodijelili i VIDI X-faktor te VIDI Best Buy markice.

najava-broja-palac-gore

U hardverskom dijelu osim bogate hardver rubrike s pojedinačnim recenzijama u Vidilabu smo testirali i novu liniju Intelovih desktop procesora desete generacije te pripadajuči čipset i matičnu ploču. Kroz detaljne testove provjerili smo kako će se novi Intelovi procesori nositi s agresivnom politikom AMD-a.

najava-broja-intel-procesori

Posjetili smo hrvatski sustav nadzora i upravljanja pomorskim prometom VTS i Službu traganja i spašavanja na moru MRCC. U Cool priči donosimo tehnologije koje čuvaju Jadran i pripremaju ga za autonomni promet brodova.

najava-broja-rijeka

Virtualno smo posjetili i developerski studio Red Martyr Entertainment, a kao povod smo imali hrvatsku horror igru Saint Kotar koja ima impresivne vizuale i klasičnu mehaniku avantura.

najava-broja-red-martyr-entertsinment

Nismo zaboravili niti Vidijevo mikroračunalo Project X na koje smo u How to radionici spajali PS2 i USB tipkovnice.

najava-broja-project-x

Naš Nenad je složio opsežan tekst s primjerima koda o Programskom jeziku Go u rubrici programiranje.

Poseban prilog Vidi.edu bavi se online edukacijom koja je uslijed okolnosti postala nužnost u ovoj godini. Porazgovarali smo s uglednim visokim učilištima RIT Croatia, FER-om i FOI-jem oko njihovog pristupa online nastavi i predviđanjima za budućnost. Razgovor s agilnim IT učilištima ohrabrio nas je oko novih semestara, makar se odvijali i po online principu.

vidi edu

U novom Vidiju donosimo i pregled najvažnijih vijesti iz IT svijeta, najave atraktivnih igara za koje trebate početi štedjeti, te Vidi doktor i za kraj kolumna našeg Space Geeka Miroslava Ambruša-Kiša, popularnog Maka

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->