Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.07.2020. 15:32

Akvizicija 

Google se vraća u biznis s pametnim naočalama

Google je kupio proizvođača pametnih naočala koji bi mu trebao omogućiti ono što nije sam uspio s Google Glassom.

Google se vraća u biznis s pametnim naočalama

Kao što svi dobro znate, Googleov ambiciozni projekt Google Glass neslavno je propao, mada je svojevremeno izgledalo kao da ćemo svi nositi njegove pametne naočale koje će nam omogućiti dobivanje korisnih informacija poput navigacije, prepoznavanja lica i podataka o proizvodima u dućanima, kao i snimanje videa, no tržište očito nije bilo previše zainteresirano za to.

Ono što nije postigao vlastitim pametnim naočalama, Google sada izgleda želi realizirati akvizicijom kanadske tvrtke North, koja proizvodi pametne naočale pod nazivom Focals.

Focals naočale u sebi sadrže računalni procesor, bateriju i bluetooth modul smještene u drške, a sliku će vam isporučiti na holografski zaslon proširene stvarnosti, dok vam za upravljanje koristi prsten pod nazivom Loop koji je kompatibilan s Amazon Alexom, a za očekivati je da će raditi i s Google Assistantom.

Naočale omogućuju mnoštvo onoga što je nudio i Google Glass, pa ih osim za praćenje raznih vijesti i notifikacija, možete koristiti i za primjerice pozivanje taksija ili upravljanje glazbom sa Spotifya. Hoće li se na njima naći i kontroverzna kamera zasad još nije potvrđeno.

Osnovna inačica Focals naočala će se prodavati po cijeni od 599 dolara, a za stakla s dioptrijom ćete trebati dodati još 200 dolara.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->