Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.06.2016. 12:46

Computex 2016 

Microsoftov gadget donosi Windows Hello na sva računala

MouseComputer je mala IR USB kamera namijenjena biometrijskoj autentifikaciji na Windows 10 PC-ima.

Microsoftov gadget donosi Windows Hello na sva računala

Nakon što je Microsoft predstavio značajku Windows Hello koja omogućuje logiranje u Windows 10 računala biometrijskom autentifikacijom koja uključuje prepoznavanje lica, za korištenje te značajke morali ste posjedovati neki od novijih uređaja poput Lumije 950 XL ili Surface Booka. Ako ste značajku željeli koristiti na starijim računalima, morali ste nabaviti IR kameru, no sada je Microsoft do odlučio ispraviti, perifernim gadgetom pod nazivom MouseComputer, kojeg je predstavio na Computex 2016 sajmu.

Ekipa iz Redmonda zasad još nažalost nije objavila detalje o ovom uređaju, no kažu da se radi o maloj USB IR kameri koja korisnicima nudi dvije opcije za biometrijsko logiranje, prepoznavanjem lica pomoću kamere ili čitačem otiska prsta, čime ćete dobiti brzi pristup Windows 10 PC-u.

Korištenjem te periferije, sada se možete logirati na svako računalo na kojem imate instaliran Windows 10 operativni sustav, nakon što MouseComputer utaknete u USB utor, konfigurirate i osigurate da je uvijek priključen kada želite pristupiti svojem desktopu.

Osim što nije iznio nikakve tehničke detalje o gadgetu, Microsoft nije rekao ništa ni u vezi njegove cijene, no vjerujemo da će MouseComputer morati biti prilično jeftin da bismo se odlučili na njegovu kupnju krajem godine, kada bi se trebao pojaviti na tržištu.

Izvor: Windows BlogVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->