Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.10.2011. 11:17

Google Chrome 

Microsoftov antivirus detektirao Chrome kao trojanca

Bijesni korisnici microsoftovog antivirusnog programa Security Essentials, prijavili su da softver detektira Chrome kao virus.

Microsoftov antivirus detektirao Chrome kao trojanca

Microsoft je krajem prošlog tjedna bio prisiljen hitno ažurirati svoj antivirusni program Security Essentials zbog žalbi korisnika koji su prijavili kako taj program prepoznaje googleov preglednik Chrome kao inačicu trojanca Zeus.

Problemi su započeli u petak, nakon što je Microsoft objavio ažuriranje vezano uz malware softver poznat kao Zeus. Ubrzo potom, korisnici microsoftovih antivirusa Security Essentials i Forefront Security počeli su se žaliti na Twitteru kako ovi programi prepozaju Chrome kao malware, te im predlažu deinstaliranje preglednika s računala.

Iz Microsofta su brzo reagirali na prigovore korisnika i objavili novo ažuriranje u roku od samo nekoliko sati, što je riješilo problem lažne detekcije.

Na službenom blogu Microsofta stoji objašnjenje kako je greškom detektiran PWS:Win32/Zbot, no nema nikakve napomene da je žrtva lažne detekcije bio googleov preglednik.

Microsoft smatra kako je ovim incidentom pogođeno oko 3.000 korisnika, a preporuka objavljena na Facebook stranici glasi da korisnici sami ručno ažuriraju Microsoft Security Essentials klikom na gumb Update, a potom reinstaliraju Chrome.

Mada neki korisnici to misle, mi ne vjerujemo da se radilo o namjernoj psini Microsofta prema Googleu, pogotovo kad znamo da su se i prije znala događati lažna detektiranja virusa.

Poznat je slučaj s ažuriranjem McAfee antivirusa iz prošle godine, koje je dovelo do toga da jedna važna sistemska datoteka Windows XP-a završi u karanteni.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam