Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.02.2020. 11:42

Brandovi 

Još jedan veliki brand napušta mobilni svijet

Microsoft nije jedino veliko ime koje se odlučilo povući iz svijeta mobilnih telefona.

Još jedan veliki brand napušta mobilni svijet

Microsoft je u siječnju zajedno s Windowsima 7 umirovio i Windows 10 Mobile diviziju, čime je u potpunosti napustio svijet pametnih telefona i tableta, kako bi se mogao posvetiti onome što mu ide najbolje.

Nakon ekipe iz Redmonda još jedna ikona mobilne telefonije bi uskoro mogla nestati s tržišta. Konkretno se radi o BlackBerryu koji je do sada preživljavao zahvaljujući partnerstvu s tvrtkom TCL Communication, no to će se uskoro promijeniti.

Tvrtka je naime na Twitteru objavila da TCL od kolovoza ove godine više neće prodavati mobilne uređaje branda BlackBerry jer mu ističu prava za dizajniranje, proizvodnju i prodaju bilo kojih novih uređaja, mada će nastaviti s uslugom pružanja servisa sve dok korisnicima ne isteknu garancije. 

Posljednje izdani BlackBerry telefon je bio KEY2 LE koji je bio relativno dobro prihvaćen od dijela korisnika koji prije svega vole fizičke tipkovnice, no njih je očito bilo premalo da bi se TCL-u isplatilo izdati novi KEY3 o kojem se pričalo neko vrijeme.

BlackBerry još nije objavio traži li suradnju s nekim drugim partnerom ili je ovo kraj telefona s njegovim imenom, pa će se fokusirati na servise, koji će ga zadržati u mobilnoj industriji bez investiranja u hardver.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->