Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.01.2022. 12:45

BMZ2 

Intel potvrdio ASIC čipove za rudarenje bitcoina

Startup za kriptorudarenje GRIID potpisao je ugovor s Intelom za Bonanza Mine čipove.

Intel potvrdio ASIC čipove za rudarenje bitcoina

Nakon što je vijest o navodnom ulasku Intela među proizvođače ASIC čipova za rudarenje kriptovaluta snažno odjeknula u javnosti, tek sada je napokon potvrđeno da doista započinje s proizvodnjom.

Startup za kriptorudarenje GRIID, potvrdio je da je s Intelom potpisao četverogodišnji ugovor za izradu ultra-niskonaponskih i energetski učinkovitih ASIC čipova pod nazivom Bonanza Mine, odnosno BMZ2 koji će se koristiti u njegovim farmama za kopanje bitcoina.

To znači da Intel definitivno ulazi na tržište kriptorudarenja svojim ASIC čipovima za "kopanje" bitcoina.   

Bitcoin se obično rudari ASIC-ovima, koji su zapravo specijalizirani procesori posebno dizajnirani za izvršavanje jedne vrste radnog opterećenja. ASIC-ovi daju prednosti učinkovitosti i performansi u odnosu na složenije vrste čipova, poput CPU-ova i GPU-ova, koji mogu obavljati isti zadatak. Kao rezultat toga, većina rudarenja Bitcoina odvija se na ASIC-ovima.

Intelovi ASIC-ovi će navodno imati prednost pred konkurencijom u pogledu energetske učinkovitosti, što je u posljednje vrijeme od velike važnosti kriptorudarima, a možda malo primiri i kritičare koji u kriptorudarenju najveću negativnost vide zbog enormne potrošnje energije, zbog čega su u nekim dijelovima svijeta najavljene nove zakonske regulative, a razmatraju se i zabrane tih djelatnosti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->