Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.01.2018. 16:33

Meltdown i Spectre 

Intel garantira da zakrpe neće utjecati na performanse

Intel je objavio da lansira zakrpe za 90 posto svih procesora proizvedenih u posljednjih pet godina.

Intel garantira da zakrpe neće utjecati na performanse

Kako stvari stoje, velika prašina koja se podigla u vezi novootkrivenih bugova Meltdown i Spectre zbog kojih bi nam zločesti hakeri mogli krasti osobne podatke i passworde s računala i gadgeta, polako se sliježe.

Tako barem tvrdi Intel koji je objavio da pušta zakrpe za 90% svojih procesora proizvedenih u zadnjih 5 godina kako bi pokrio većinu serverskog tržišta. Prosječan korisnik neće vidjeti nikakav negativan utjecaj dok bi neki specifični procesi vezani uz data centre i cloud servise mogli imati slabije performanse nakon prve zakrpe, no naknadna poboljšanja taj problem bi trebala riješiti.

Apple, Microsoft, Amazon i Google izjavili su kako na svojim servisima nisu primijetili značajne promjene nakon implementacije ove zakrpe.

Microsoft je objavio vijest da su sve verzije zakrpane na njihovim operativnim sustavima za Intel, AMD i ARM procesore te savjetuju uključivanje automatskih nadogradnji radi poboljšane sigurnosti. Savjetuje se i da korisnici provjere na stranicama proizvođača ako se pojavi firmware update da ga se instalira radi pojačane sigurnosti.

S druge strane, Fortnite, popularna multiplayer igra Epica zadnjih par dana ima problema sa stabilnošću svojeg sustava što uzrokuje nezadovoljstvo igrača, a objavljeno je da je nestabilnost direktno uzrokovana instalacijom zakrpa za Meltdown i Spectre bugove. Naime, cijeli sustav igre koristi cloud servise, pa su zakrpe dodatno otežale rad njihovih procesora.

Fortnite

Kako bi dočarali problem, objavili su screenshot (gore) opterećenja svojih servera u trenutku kada je zakrpa bila implementirana.

Izvor: VIDILAB

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->