Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.05.2021. 15:43

Glasina 

Idući PlayStation VR donosi 4K i praćenje očiju

Sony je potvrdio da radi na novom VR headsetu za PS5 konzolu, a internetom već kruže glasine i procurjele informacije o njemu.

Idući PlayStation VR donosi 4K i praćenje očiju

Prema tvrdnji UploadVRa koji kaže da je dobio informacije iz "prve ruke", Sonyev idući VR headset koji će biti namijenjen za korištenje uz PS5 konzolu, donijeti će 4K razlučivost, odnosno 4000 x 2040 piksela ukupno (ili 2000 x 2040 po svakom oku), što je značajno više od originalnog PSVR-a koji omogućuje 960 x 1080 po oku, a više je i od Oculus Quest 2 headseta koji nudi 1832 x 1920 piksela po oku.

Sony je već prije potvrdio da će novi headset i dalje imati povezanost žicom, a za to će se prema UploadVR-u koristiti USB-C kabel, što nije čudno, obzirom da se jedan USB-C utor nalazi s prednje strane PS5 konzole.

Isti izvori kažu da će headset imati i u sustav praćenja kretanja očiju (eye-tracking), čime će se omogućiti da je slika u koju direktno gledate oštra, dok je sve sa strane zamućeno. To će simulirati način na koji naše oči gledaju svijet i omogućiti konzoli da ne treba u cijelosti renderirati sve detalje u visokoj razlučivosti obzirom da ionako ne gledate u njih.

Pored toga, novi headset će imati i takozvani "inside-out" sustav praćenja, što znači da će koristiti kamere s vanjske strane kako bi znao gdje se nalazite unutar prostora.

Ime novog headseta još nije poznato ali sve glasine kažu da se neće zvati PSVR 2. To još vjerojatno ni Sony nije odlučio, obzirom da će se headset pojaviti na tržištu najranije iduće godine.

Ako su ove informacije točne, novi VR headset bi mogao biti jako zanimljiv, mada bismo više voljeli da bude bežičan. Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony VR headset PS5
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->