Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.05.2019. 14:38

Google I/O 2019 

Hardver na Googleovoj developerskoj konferenciji

Pored novog Androida  Gooogle će predstaviti i nove Pixel telefone.

Hardver na Googleovoj developerskoj konferenciji

Od 7. do 9. svibnja ove godine u Mountain Viewu će se tradicionalno održati Google I/O konferencija koju oni nazivaju festivalom, na kojoj će se predstavljati novi proizvodi velike tvrtke i njezinih partnera.

Za razliku od prijašnjih konferencija, na kojima se sve vrtjelo oko novog softvera, usluga, servisa, AI-a i web tehnologija, Google će održati i predstavljanje novog hardvera, konkretno Pixel 3a i Pixel 3a XL telefona te Nest Hub Max pametnog zaslona.

Sudeći prema dosadašnjim procurjelim informacijama nove telefone će pogoniti čipseti srednje kategorije, pa će Snapdragon 670 stići u osnovni, a Snapdragon 710 u XL model. Manji 3a dolazi s 5,6-inčnim zaslonom rezolucije 2.160 x 1.080 piksela, a XL sa 6-inčnim zaslonom rezolucije od 2.220 x 1.440 piksela.

Drugi hardverski proizvod koji se očekuje na I/O će biti pametni zaslon Nest Hub Max koji će imati dijagonalu od 10 inča, a u sebi će imati integriranog Google Assistanta, kao i Nest kameru sa senzorima za praćenje pokreta i zvučnim alarmom, kako bi se mogao koristiti i kao nadzorna kamera.

Dakako, na Googleovom događanju se očekuje i puno novosti vezanih uz Android Q operativni sustav, koji se neko vrijeme već testira u beti. Google obećava bolje upravljanje značajkama privatnosti i donosi mogućnost dijeljenja shortcuta za slanje kontakata direktno kontaktima, a poboljšanja se najavljuju i u upravljanju pomoću gesta, dok će u novi OS stići i podrška za preklopne telefone. 

Također očekujemo i podršku za sigurnu detekciju lica pomoću dubinskih senzora nalik na Appleov Face ID.

Dosta su česte i glasine koje govore da će Google na konferenciji prikazati i nadograđenu Android TV platformu koja će dobiti neke nove značajke, a vrlo je vjerojatno da ćemo saznati i ponešto novih detalja o Google Stadia game streaming platformi i Daydream VR tehnologiji o kojoj nismo čuli ništa novo već duže vrijeme.

Nadamo se da će nas Google iznenaditi i nekim novim proizvodom, jer ne bismo voljeli da smo u ovoj najavi konferencije pogodili baš sve što će biti predstavljeno.

Sve objave s Google I/O moći ćete pratiti putem ove poveznice.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->