Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.05.2019. 10:16

AMD 

Navi GPU stiže u trećem kvartalu ove godine

AMD Vega grafika nadograđena 7nm tehnologijom proizvodnje izlazi ove godine.

Navi GPU stiže u trećem kvartalu ove godine

Poznato je da AMD svoje nove procesore i grafičke čipove osvježava 7 nanometarskom tehnologijom proizvodnje. Mada je 7nm Navi grafika bila planirana još za 2018. godinu, AMD je izlazak prolongirao zbog problema u razvoju, no sada je izgleda sve probleme riješio, jer je u najnovijem financijskom izvještaju investitorima naveo da je izlazak planiran za treći kvartal ove godine.

AMD do sada nije dao previše detalja o novim Navi RX grafičkim karticama, osim što je potvrdio da će podržavati ray tracing i da će se isporučivati s GDDR6 memorijom.

Što se cijena novih grafičkih kartica tiče, zasad poneku brojku možete čuti samo iz glasina i navodno procurjelih informacija, pa WCCFTech tvrdi da je od neimenovanog izvora bliskog AMD-u saznao da će low-end model konkurirati Nvidia RTX 2070 i da će se prodavati po cijeni od 249 dolara (1652 kn). Moramo priznati da nam to djeluje pretjerano malo ako će doista biti u rangu s tom Nvidijinom grafičkom koja se trenutno prodaje za nekih 4000 kuna, ali bi nas jako veselilo da je istina.Vezani sadržaji
Ključne riječi GPU AMD grafika 7nm Navi Navi RX
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->