Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.03.2024. 15:14

Google 

Googleove pretrage će pokretati umjetna inteligencija

Google je započeo testirati novu AI značajku koja će koristiti AI za generiranje odgovora u pretragama bez da to zatražite.

Googleove pretrage će pokretati umjetna inteligencija

Nakon što je Google DeepMind razvio generativni AI model Gemini (bivši Bard), bilo je jasno da će se umjetna inteligencija uskoro intenzivno koristiti u Googleovoj tražilici po "defaultu", što znači da nećete morati koristiti posebnu aplikaciju da biste koristili Googleov veliki jezični model za svakodnevne potrebe pretraživanja.

Sada je Google to već počeo provoditi u djelo, testiranjem nove značajke na odabranim korisnicima u SAD-u. Njima će se nakon unosa upita ili nekog pojma u Google tražilici na vrhu rezultata pretraga pojaviti zasjenjeni odjeljak u kojem će dobivati informacije koje je kreirala umjetna inteligencija.

AI će procjenjivati treba li vam u rezultatima pretraga iznositi samo jedan relevantan odgovor (ili poveznicu), ili bi vam trebao ponuditi više poveznica, ako se na njima nalaze različiti odgovori. Na primjer, ako upišete "koji je najbolji način za smanjenje tjelesne težine", u rezultatima pretraga ćete dobiti poveznice na više izvora koji predlažu razne metode mršavljenja.

Dodavanje AI-ja u "obične" pretrage dobro će doći korisnicima koji nisu previše tehnički potkovani ili onima koji ne mare previše za umjetnu inteligenciju.

Ako će Google od korisnika u SAD-u koji će testirati novu značajku dobiti pozitivno mišljenje, za očekivati je da će je vrlo brzo proširiti globalno.

Po nama je jako dobro što će AI pretrage biti dobro vidljive u rezultatima pretraživanja, kako bismo mogli procijeniti treba li nam uopće pomoć AI modela.     

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->