Nalazite se
  • Lifestyle
  • VIDEO: Minecraft Earth je odgovor na Pokemon Go
Članak
Objavljeno: 21.05.2019. 09:23

Proširena stvarnost 

VIDEO: Minecraft Earth je odgovor na Pokemon Go

Microsoftova nova AR igra spaja video igru i stvarni svijet.

VIDEO: Minecraft Earth je odgovor na Pokemon Go

U trenutku kada Nintendo priprema Harry Potter AR igru (Wizards Unite) koja bi trebala postati popularna kao Pokemon Go, Microsoft nudi svoj odgovor u vidu naslova pod nazivom Minecraft Earth. 

Microsoft je za ulazak u mobilni AR gaming odabrao popularnu Minecraft franšizu koja omogućuje igračima gradnju svega što im padne na pamet. Igru će raditi studio Mojang i podijeliti ju u nekoliko modova moda gameplaya.

Prvi će biti "overworld" koji će biti spojen s Open Street Maps i funkcionirat će slično kao Pokemon Go, što znači da ćete na ulicama i u prirodi pronalaziti "obične" blokove i objekte koje možete spremati u svoj inventorij, no ako želite skupljati neke rijetke predmete otići ćete na "avanture" koje će se pojavljivati na mapi. U tom modu ćete imati čitave male Minecraft svjetove projicirane u stvarni svijet pomoću Android ARCore ili iOS ARKit sustava za proširenu stvarnost, kao što možete vidjeti u ovom videu.

AR igra funkcionira isto kao pravi Minecraft u "Bedrock" inačicama, što znači da ćete između ostaloga rudariti u potrazi za dijamantima, željezom i drugim materijalima, rušiti drveće, pecati, izrađivati Redstone naprave i činiti sve drugo što možete u današnjem Minecraftu. 

Za razliku od Pokemona Go, u Minecraft Earthu nećete morati stalno hodati naokolo, ali ćete dobivati posebne nagrade ako ćete to činiti, pa i tu možemo očekivati klince (i odrasle) koji će se zabijati u prometne znakove, prelaziti cestu na crveno i ulaziti u druge pogibeljne situacije, kao što je to bio slučaj s Nintendovom AR igrom prije par godina.  

Igra će biti "free-to-play", a Miocrosoft još nije objavio kako će ju monetizirati, bilo kroz prodaju raznih itema ili reklamama, no vjerujemo da ćemo to vrlo brzo saznati.

Igra će tijekom ovog ljeta u SAD-u krenuti u zatvoreno beta testiranje, nakon čega bi se otvorena beta mogla početi pojavljivati u drugim dijelovima svijeta.

Više detalja o igri potražite na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->