Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.10.2021. 09:30

Windows 11 

Google Play Store stigao na Windows 11

Novu značajku zasad mogu koristiti samo korisnici insider programa u Americi.

Google Play Store stigao na Windows 11

Microsoft je Windows insiderima u SAD-u donio Google Play trgovinu u Windowse 11, iz koje mogu odabrati i koristiti zasad limitirani broj aplikacija.

Mada je dostupnost aplikacija u Windowsima 11 povezana s dostupnošću u Amazon Appstoreu (Microsoft omogućuje korisnicima instalaciju Android aplikacija na Windows 11 iz Microsoft Storea preko Amazon Appstorea), jedan developer je našao način kako instalirati Google Play servise i Google Play trgovinu na Windows Subsystem za Android, čime se otvara mogućnost da jednog dana gotovo svaka aplikacija postane dostupna za Windowse 11.

Taj developer s nadimkom ADeltaX, inače student UX dizajna na Sveučilištu Trento, objavio je detalje svojeg "projekta" na GitHubu, no moramo vas upozoriti da ovo nije nešto jako jednostavno za početnike pa ako ne znate što točno radite, bolje je da ni ne pokušavate.

U trenutnoj testnoj inačici Google Play podrške preko Amazon Appstore, američki insideri imaju mogućnost koristiti 50 aplikacija, a Microsoft kaže da .e u predstojećim mjesecima dodavati sve više novih.

Zasad još nije poznato kada će Microsoft "nativnu" podršku za Android aplikacije omogućiti svim korisnicima Windowsa 11.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->