Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.04.2018. 10:00

Cortana 

Cortana na Androidu čita poruke naglas

Jedna od najboljih značajki s Windows Phonea stiže na Android.

Cortana na Androidu čita poruke naglas

Windows Phone i Windows 10 Mobile se tijekom svojeg života nisu uspjeli niti malo približiti Androidu i iOS-u. Onim korisnicima Microsoftovog mobilnog OS-a koji su na kraju odlučili prijeći na Android ponajviše je nedostajala jedna od glavnih značajki glasovnog asistenta Cortane, čitanje tekstualnih poruka naglas.

Microsoft je izgleda odlučio udovoljiti tim korisnicima, pa sve najbolje stvari s Windows Phonea i Windows 10 Mobilea želi dovesti na Googleovu mobilnu platformu, što uključuje i Cortanu za Android koja će vam poboljšati "hands-free" korištenje telefona značajkom čitanja SMS poruka naglas.

Prema izvještajima koje prenose testeri koji su već u mogućnosti isprobavanja ove značajke, korisnici će zbog razloga očuvanja privatnosti glasovno čitanje poruka moći isključiti u bilo kojem trenutku, no prema "defaultu" će značajka biti aktivirana čim vam stigne nova poruka.

Ovo će naravno biti najkorisnije prilikom vožnje automobila, bicikla ili rukovanja strojevima za koje trebate imati slobodne ruke.

Značajka se trenutno nalazi u beti, a zasad još nije poznato kada će biti dostupna svim korisnicima. Ako vas zanima da se uključite u testiranje posjetite ovu poveznicu, no Microsoft upozorava da u sadašnjoj fazi ne uključuje mogućnost isključivanja glasovnog čitanja poruka pa ju nemojte još koristiti ako se brinete u vezi očuvanja privatnosti.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft Android poruke glas Cortana
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam