Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.06.2013. 09:41

INTEL 

Atom procesori za desktop računala

Intel će novu Atom arhitekturu ugraditi u Celeron i Pentium CPU-e.

Atom procesori za desktop računala

Mada je do sada linija procesora Atom arhitekture bila isključivo namijenjena za low-end prijenosnike, NAS industriju i tablete, Intelova glasnogovornica Kathy Gill je Computer Worldu potvrdila da će nadolazeći Atom procesor za tablete s kodnim imenom Bay Trail biti redizajniran za procesore brandova Pentium i Celeron koji će se ugrađivati u jeftine prijenosnike, AIO računala, kao i u desktop PC-e.

Osim procesora za tablete, Intel će prema njezinim riječima izdati Bay Trail-M (mobile) i Bay Trail-D (desktop) čipove koji će se na tržištu naći unutar navedena dva branda CPU-a.

Bay Trail je temeljen na Silvermont arhitekturi, za koju Intel tvrdi da je do 3 puta brža i pet puta energetski učinkovitija od starih Atom jezgri.

Intel će koristiti Silvermont procesore i za pametne telefone, čije će kodno ime glasiti Merrifield, a oni bi se trebali isporučivati tržištu iduće godine.

Do sada je Intel već govorio da Bay Trail ima namjeru koristiti i za desktop PC-e, no nije objavio pod imenom kojeg branda će se naći na tržištu.

Očekujemo da ćemo više planova u Bay Trail čipovima saznati na Computex sajmu idući tjedan, mada će tamo glavna zvijezda dakako biti Haswell arhitektura.

Vrlo je vjerojatno da će Intel na sajmu prikazati Bay Trail tablete koji rade na Androidu i Windowsima, a procesori za tablete i desktop računala bi se na tržištu trebali pojaviti krajem godine.

Izvor: PC WorldVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->