Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.12.2011. 02:59

Apple 

Appleove gorive ćelije za mobilne uređaje

Apple je zaštitio svoja dva patenta gorivih ćelija za napajanje mobilnih uređaja.

Appleove gorive ćelije za mobilne uređaje

Appleu su ovih dana odobrena dva patenta u kojima opisuje tehnologiju gorivih ćelija, čije bi se korištenje primjenjivalo za napajanje baterija u mobilnim uređajima, prijenosnicima, pametnim telefonima i tabletima.

Prvi patent pod nazivom Fuel Cell System to Power a Portable Computing Device opisuje sustav gorivih ćelija koje bi bile ugrađene direktno u same uređaje, a drugi Fuel Cell System Coupled to a Portable Computing Device, predstavlja sustav koji bi omogućio paralelni rad gorivih ćelija i postojećih baterija koje se već ugrađuju u uređaje.

Što se samog goriva tiče, Apple je naveo više mogućih "mješavina" kojima bi se punile gorive ćelije, uključujući prah od natrijevog borohidrida (NaBH4), koji bi se miješao s vodom.

Apple navodi kako je njihov sustav gorivih ćelija za napajanje mobilnih uređaja ekološki prihvatljiv, efikasan i uklapa se u njihov projekt sustava napajanja zdravom energijom iz obnovljivih izvora.

Gorive ćelije bi mobilnim uređajima omogućile dovoljno energije za neprekinuti rad od nekoliko dana do nekoliko tjedana.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam