Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.01.2022. 10:14

Apple 

Apple Face ID radi sa zaštitnom maskom

Nova generacija iPhoneova sadrži značajku biometrijskog prepoznavanja lica Face ID, a sada će funkcionirati i sa zaštitnom maskom.

Apple Face ID radi sa zaštitnom maskom

Face ID je vrlo korisna značajka na iPhone telefonima koja omogućuje otključavanje prepoznavanjem lica ili autoriziranje plaćanja.

No od 2020. godine značajka je postala prilično beskorisna, obzirom da sustav za prepoznavanje lica nije bio u stanju funkcionirati ukoliko je vlasnik telefona nosio zaštitnu masku.

Nakon što su ljuti korisnici dvije godine prigovarali Appleu zbog čega ne omogući prepoznavanje lica s maskom, poruka je napokon došla do ekipe iz Cupertina koja će uskoro to omogućiti.

Nova značajka je primijećena u prvoj beti operativnog sustava iOS 15.4, a Apple će je lansirati svim vlasnicima iPhoneova već idući mjesec.

"Face ID je najtočniji kada je postavljen za prepoznavanje cijelog lica. Za korištenje Face ID-a dok nosite masku, iPhone može prepoznati jedinstvene značajke oko područja oko očiju radi provjere autentičnosti", objašnjava Apple, koji se ovom izjavom ipak malo ograđuje ukoliko telefon ne prepozna vašu facu.

Korisnici mogu omogućiti Face ID-u da radi i s maskom ili ga jednostavno zadržati u modu potpunog prepoznavanja lica kao što je to sada slučaj. Apple ističe da omogućavanje prepoznavanja lica s maskom ne zahtijeva potpuno postavljanje značajke od nule.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple iPhone maska Face ID
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->