Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.04.2021. 12:35

Google 

Aplikacija automatski snima pozive s nepoznatih brojeva

Nova značajka Googleove Phone aplikacije zasad je ograničena na odabrana područja i uređaje.

Aplikacija automatski snima pozive s nepoznatih brojeva

Google je prošle godine tiho dodao snimanje poziva u svoju Phone (Telefon) aplikaciju koju svi imamo na svojem Android telefonu, s hrpom ograničenja na temelju vašeg uređaja i regije. Sada proširuje značajku tako da vam omogućuje automatsko snimanje poziva s nepoznatih brojeva.

Uključivanjem nove značajke nećete morati pritisnuti gumb za snimanje svaki put kad uputite ili primite poziv, što je zgodno proširenje za česte korisnike. Značajka već stvara određene zabrinutosti kod dijela javnosti, ali i kod legislative, jer je u pojedinim zemljama zabranjeno snimati razgovore ukoliko obje strane na to izričito ne pristanu.

Google stoga za korisnike koji prvi puta koriste novu značajku navodi: "Kada upotrebljavate značajku snimanja poziva, odgovorni ste za poštivanje važećih zakona povezanih sa snimanjem poziva. Imajte na umu da mnoge jurisdikcije zahtijevaju pristanak obje stranke za takvo snimanje".

Značajka će stoga raditi samo u odabranim regijama i zasad je ograničena na određene uređaje kao što su telefoni Xiaomija i Nokije. Provjerili smo, kod nas nije dostupna, barem ne na našim telefonima.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->