Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.07.2011. 01:08

Presuda 

Amazon.com smije koristiti ime Appstore

Amazon.com smije koristiti ime Appstore

Američki okružni sud odbio je zahtjev Applea da Amazonu zabrani uporabu imena Appstore. Ime se odnosi na internetsku trgovinu programa za pametne telefone. Sutkinja Phyllis Hamilton presudila je da Apple smatra da je fraza Appstore više opisna nego razlikovna.
Amazon je u ožujku pokrenuo internetsku trgovinu Amazon Appstore for Android, u kojoj nudi aplikacije za mobilne telefone s instaliranim operativnim sustavom Android. Apple je tvrdio da ime uzrokuje zabunu među korisnicima te da Amazon neautorizirano koristi Appleov zaštitni znak App Store.

 sud smatra da je fraza Appstore više opisna nego razlikovna 

Apple navodi da je izraz App Store skovao u srpnju 2008. godine, kada je pokrenuo tzv. uslugu internetske prodaje aplikacija, te da je potrošila milijuna dolara za tiskane, televizijske i internetske oglase. Sutkinja se složila da je Apple uistinu uložio velika sredstva u oglašavanje te da je putem usluge proda velik broj aplikacija.
Izraz “app store” koriste i druge tvrtke kao opisni izraz za mjesto na kojemu je moguće kupiti aplikacije za mobilne uređaje, ocijenila je sutkinja. Također je odbila i zahtjev za izričitu sudsku zabranu uporabe tog imena od strane Amazona.
Apple navodi i da je američki ured za patente i robne tj. uslužne marke odobrio njegovu molbu za registraciju App Store kao robne marke. Tome se protivi i Microsoft, a slučaj je sada pred tijelom nadležnim za žalbe.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->