Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.12.2020. 15:10

K12 FFX 

AMD ima ARM odgovor na Appleov M1 procesor

Poznati leaker tvrdi da će šefica AMD-a Lisa Su 12. siječnja 2021. na CES-u predstaviti AMD-ov novi ARM procesor.

AMD ima ARM odgovor na Appleov M1 procesor

Nakon što je Apple nedavno lansirao M1, ARM procesor izvrsnih performansi, koji je postao srce svih njegovih novih prijenosnika i mini Macova, AMD je izgleda ubrzao rad na vlastitom čipu ARM arhitekture, kako bi se mogao nadmetati s Appleom na tržištu prijenosnih računala visokih performansi s malom potrošnjom energije.  

Sudeći prema informaciji koju donosi poznati "leaker" Mauri QHD, koji je do sada otkrio puno stvari o AMD-u uoči službenih informacija, na CES 2021 sajmu će CEO AMD-a Lisa Su, na key konferenciji 12. siječnja pobjedonosno izvaditi iz džepa AMD ARM procesor i najaviti novu fazu u poslovanju tvrtke koja je u posljednjih nekoliko godina uspjela dostići (i prestići) najveće konkurente na poljima CPU-a i GPU-a poput Intela i Nvidije.  

AMD je još prije nekoliko godina planirao vlastiti ARM procesor pod nazivom X12 Core, no taj je projekt odgodio na neodređeno vrijeme, ali nakon izlaska Appleovog M1 procesora je možda zaključio da je došlo vrijeme da dovede svoj ARM čip na tržište. Prema nekim glasinama, novi bi se procesor trebao zvati K12 FFXVezani sadržaji
Ključne riječi Apple AMD procesor ARM Lisa Su M1 K12 FFX
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->