Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.02.2024. 10:42

IBM 

AI u SSD diskovima otkriva ransomware

IBM štiti podatke poboljšanim rješenjima pohrane s umjetnom inteligencijom za pomoć u borbi protiv ransomwarea i drugih prijetnji.

AI u SSD diskovima otkriva ransomware

IBM je u svojem blogu objavio da kibernetički napadi predstavljaju egzistencijalni rizik, pri čemu 89% organizacija rangira ransomware kao jednu od pet najvećih prijetnji svojoj održivosti, a to je samo jedan od mnogih rizika za korporativne podatke, koje uključuju prijetnje iznutra, eksfiltraciju podataka, kvarove hardvera i prirodne katastrofe.

Kako bi pomogao klijentima da se suprotstave tim prijetnjama ranijim i točnijim otkrivanjem, IBM je najavio novu verziju tehnologije IBM FlashCore Module poboljšane umjetnom inteligencijom, dostupne unutar novih proizvoda IBM Storage FlashSystema i novu verziju softvera IBM Storage Defender kako bi pomogao organizacijama da poboljšaju svoje sposobnosti u otkrivanju i odgovoru na ransomware i druge cyber napade.

Četvrta generacija tehnologije FlashCore Module (FCM) u suradnji s IBM-ovim Storage Defenderom pruža end-to-end otpornost podataka u primarnim i sekundarnim radnim opterećenjima s AI senzorima koji su dizajnirani za ranije otkrivanje cyber prijetnji kako bi se poduzeća brže oporavila.

"Postojeći proizvodi IBM FlashSystema skeniraju sve dolazne podatke do granularnosti na razini bloka bez utjecaja na izvedbu dok se pišu, koristeći ugrađeni softver za otkrivanje oštećenja podataka i AI u oblaku za pomoć u identificiranju anomalija koje bi mogle ukazivati ​​na početak kibernetičkog napada, čime se sustavu omogućuje za otkrivanje, reagiranje i brzi oporavak s nepromjenjivim kopijama. Nova tehnologija koju omogućuje FCM4 ​​dizajnirana je za kontinuirano praćenje statistike prikupljene iz svakog pojedinog I/O-a pomoću modela strojnog učenja za otkrivanje anomalija poput ransomwarea u manje od minute", navodi IBM.

Vezani sadržaji
Ključne riječi IBM
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->