Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Postanite pripravnik u Europskoj svemirskoj agenciji
Članak
Objavljeno: 20.02.2024. 17:48

ESA YGT 

Postanite pripravnik u Europskoj svemirskoj agenciji

Otvorene su prijave za pozicije mladih diplomiranih pripravnika 2024. iz domena inženjerstva, znanosti, IT-a i poslovnih usluga, a ESA prihvaća i Hrvate.

Postanite pripravnik u Europskoj svemirskoj agenciji

Program ESA YGT (Young Graduate Trainee) nudi nedavno diplomiranim studentima master studija jedinstvenu priliku za rad na inspirativnim svemirskim misijama u srcu europskih svemirskih aktivnosti. Europska svemirska agencija objavila je poziv svim zainteresiranim kandidatima da se pridruže timovima znanstvenika, inženjera i poslovnih stručnjaka iz cijele Europe koji rade zajedno u međunarodnom i prijateljskom okruženju.

"Naša misija je miroljubivo istraživanje i korištenje svemira za dobrobit svih. Prijavite se danas da budete dio ove misije", navodi ESA u svojem pozivu.

Da biste ispunili uvjete za YGT program, morate biti student završne godine magisterija ili ste upravo diplomirali inženjerstvo, znanost, IT ili poslovne usluge. Također morate biti državljanin jedne od država članica ESA-e, odnosno Austrije, Belgije, Češke, Danske, Estonije, Finske, Francuske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Irske, Italije, Luksemburga, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugala, Rumunjske, Španjolske, Švedske, Švicarske i Ujedinjenog Kraljevstva. Državljani Latvije, Litve, Slovačke i Slovenije, kao pridružene članice, ili Kanade kao države suradnice, mogu se također prijaviti, kao i oni iz Bugarske, Hrvatske i Cipra, europskih država suradnica ESA-e.

ESA_YGTs_pillars

Za početak prijave morate se registrirati i kreirati svoj profil kandidata sa životopisom i motivacijskim pismom, nakon čega ćete moći pratiti status svoje prijave tijekom cijelog procesa odabira.

ESA svima koji će biti prihvaćeni u ESA YGT  program nudi jedinstveno profesionalno iskustvo kao člana tima znanstvenika, inženjera i poslovnih stručnjaka iz cijele Europe, koji zajedno rade na inspirativnim svemirskim misijama u međunarodnom, multikulturalnom i prijateljskom okruženju.

Nadalje, kažu da je ovo sjajna prilika za stjecanje opsežnog iskustva koje bi moglo otvoriti vrata dugoročne karijere u europskom svemirskom sektoru.

Pored toga će s vama sklopiti ugovor na godinu dana (uz mogućnost produženja na drugu godinu), uz 2,5 dana plaćenog dopusta mjesečno. Naravno, tu si i drugi izvrsni uvjeti zapošljavanja, uključujući mjesečnu plaću oslobođenu nacionalnog poreza na dohodak u državama članicama ESA.

Ako se preselite iz Hrvatske odbit ćete i dodatak za iseljeništvo i/ili dodatak za smještaj po dolasku, a tu je i sveobuhvatno zdravstveno osiguranje prema ESA-inom programu socijalnog osiguranja.

Na ovoj poveznici možete istražiti prilike za mlade diplomirane pripravnike, a sve dodatne informacije i prijave potražite ovdje.

Vezani sadržaji
Ključne riječi ESA YGT
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->