Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.05.2019. 10:01

Intel 

10 nm Ice Lake procesori kreću u prodaju

Isporuke prvih 10 nanometarskih procesora kreću u lipnju, a 7 nanometarskih 2021. godine.

10 nm Ice Lake procesori kreću u prodaju

Intel je na svojem događanju za investitore 2019 Investor Day objavio da će u lipnju ove godine započeti s isporukama 10 nanometarskih procesora, najavio dolazak 7 nanometarskih proizvoda za 2021. godinu te rekao da ulaže sve svoje napore u razvoj tehnologije za pružanje usluga transporta kao servisa u obliku taksija robota.

Prvi Intelov 10 nm procesor koji će se naći na tržištu biti će mobilna platforma pod nazivom Ice Lake čije će isporuke započeti u lipnju ove godine. Očekuje se da će donijeti trostruko veće brzine wirelessa, dvostruko veće brzine video transkodiranja, dvostruko brže grafičke performanse i 2,5 do 3 puta bolje AI performanse u odnosu na proizvode prošle generacije. Intel planira lansirati brojne 10 nm proizvode tijekom 2019. i 2020. godine, uključujući CPU-e za servere, Intel Agilex FGA-e, Intel Nervana NNP-I (AI inference processor), GPU-e i Snow Ridge "5G ready" mrežni SoC.   

Ice Lake

Za 2020. godinu Intel najavljuje i dolazak 10 nanometarskih Tiger Lake procesora potpuno nove arhitekture, ali o tome nije rekao nikakve detalje, mada se vjeruje da će stići s Willow Cove arkhitekturom jezgri. Novi procesori će imati snagu za korištenje na 8K monitorima i višestrukim 4K zaslonima, ponajviše zahvaljujući integriranom Xe grafičkom engineu. 

Mada je izostavio tehničke detalje, Intel je objavio ponešto podataka o performansama, pa kaže da Tiger Lake donosi 4 puta bolje performanse u odnosu na Whiskey Lake procesore i dvostruko veće u odnosu na Amber Lake procesore.

Koliko će Tiger Lake biti bolji od Ice Lakea koji stiže na tržište već idući mjesec nije rečeno.

Čitavo Intelovo priopćenje o novim proizvodima potražite na ovoj poveznici. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->