Nalazite se
  • Pop Tech
  • Vojska testira AR naočale za pse
Članak
Objavljeno: 10.10.2020. 11:13

Command Sight 

Vojska testira AR naočale za pse

Naočale za proširenu stvarnost za pse trebale bi olakšati upravljanje psima i čuvati vojnike.

Vojska testira AR naočale za pse

Američka vojska razvija projekt AR naočala za pse, koji će realizirati istraživački odjel Army Research Office u suradnji s tvrtkom Command Sight, koja će izraditi naočale.

Ideja projekta je da vodiči pasa daju upute za kretanje vojnim psima pomoću pokazivača smjera koji će se projicirati na stakla naočala, dok će vodič istovremeno imate pregled svega što vidi pas na svojem zaslonu tableta.

Na taj način psi će moći obavljati razne zadaće poput otkrivanja eksploziva bez rizika po živote vodiča, koji su često znali pogibati u Iraku i Afganistanu prilikom pretraga opasnih područja.  

max1200 (1)

Command Sight je već izradio prve prototipe naočala i testirao ih je na jednom od najpametnijih pasa u američkoj vojsci, rotvajleru Matteru (slika gore) koji se vrlo brzo uspio priviknuti radu s AR naočalama.

Stručnjaci tvrtke kažu da psi stvari gledaju drugačije nego mi, pa će se tijekom razvoja naočala baviti i proučavanjem percepcije i kognitivnih sposobnosti pasa koji su do sada izvršavali isključivo glasovne komande, a sada će se morati prilagoditi vizualnim komandama u naočalama. 

Plan je da se AR naočale razvijaju 2 godine nakon čega će se odlučiti hoće li svi vojni psi dobiti naočale koje će im pružiti cool izgled.   

Vezani sadržaji
Ključne riječi vojska AR psi naočale Command Sight
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->