Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Robot batler visi sa stropa i pere suđe
Članak
Objavljeno: 09.10.2020. 15:26

Toyota 

VIDEO: Robot batler visi sa stropa i pere suđe

Toyota i dalje razvija nove robote koji će služiti za pomoć u kući, prvenstvo starijoj populaciji.

VIDEO: Robot batler visi sa stropa i pere suđe

Robotičari Toyote neumorno razvijaju nove robote koji će imati konkretnu primjenu u našim domovima, pa je njihova robotska podružnica Toyota Research Institute (TRI) predstavila kućne robote koji će prije svega pomagati starijoj populaciji.

Novi prototipi robota u stanju su šetati po kući, mesti, usisavati i brisati prašinu s delikatnih stvari poput zaslona TV-a, a tu je i jedan "batler" koji vidi sa stropa i kreće se po pruzi. Toyota misli da je jako praktičan, jer kad ga više ne trebate skupi se i ostane u zraku iznad vaše glave pa vam neće smetati dok se krećete kućom.

Japanski znanstvenici i inženjeri namijenili su mu brojne zadaće poput brisanja radnih površina u kuhinji i stavljanja posuđa u perilicu.

Svi ti roboti još uvijek su u fazi prototipa, no Toyota ih planira testirati među običnim ljudima, kako bi se vidjelo postoji li za njih potreba (čitaj tržište). Obzirom na sve veće starenje ukupne populacije u Japanu, Toyota vjeruje da će ovakvi roboti biti od velike koristi u kućanstvima umirovljenika, ali i invalida te svih drugih kojima je potrebna takva vrsta pomoći, no dobro će doći i mlađim ljudima koji nemaju volje i vremena za dosadne kućne poslove.

Kako bi demonstrirali svoje nove proizvode, inženjeri TRI-ja su izradili virtualnu demonstracijsku kuću i snimili 360 video koji možete pogledati ovdje. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi roboti Toyota TRI batler
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->